* BNNVARA - Vrouw stapt in huwelijksbootje met zichzelf

Vrouw stapt in huwelijksbootje met zichzelf

leestijd 2 minuten
Vrouw stapt in huwelijksbootje met zichzelf

Foto: Michael O'hagen/SWNS.com

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog. 

Wat doe je als je ouders steeds maar blijven zeuren wanneer je gaat trouwen? Nou, dan trouw je gewoon lekker met jezelf. Tenminste, dat is wel wat de 32-jarige Lulu Jemimah dacht op haar verjaardag.

Lulu’s ouders vragen al jarenlang aan hun dochter wanneer ze nou eindelijk eens gaat trouwen. “Mijn familie vraagt steeds wanneer ik ga trouwen en kinderen ga krijgen, dat is erg belangrijk in Oeganda”, vertelt Lulu. Toch is trouwen het laatste waar ze aan denkt. Haar master Creative Writing aan Oxford University vindt ze namelijk een stuk belangrijker.

Het hele idee begon eigenlijk als een grap voor haar verjaardag. Ze wilde haar verjaardag klein vieren, tot haar vrienden haar overhaalde het toch wat groter aan te pakken. “Ik grapte dat ik een trouwjurk aan zou doen voor het feestje. Toen dacht ik, als trouwen zo belangrijk is hier. Dan trouw ik toch gewoon met mezelf?”

Ze nodigde haar vrienden en familie uit, huurde een trouwjurk en was klaar om in het éénpersoons-huwelijksbootje te stappen. Bij de ceremonie sprak ze de geloften naar zichzelf uit onder het bijzijn van dertig gasten. Ondanks dat dit zo’n belangrijke dag was in haar leven, waren haar ouders niet van de partij. “Toen ik het er de volgende dag met mijn ouders over had was mijn moeder wat verward en gekwetst. Mijn vader wist niet wat hij moest zeggen.” Toch hoeven haar ouders zich niet te veel zorgen te maken. Het huwelijk is namelijk niet officieel, aangezien je ook in Uganda niet met jezelf mag trouwen.

De hele trouwdag kostte Lulu in totaal £2. Dat is toch een stuk goedkoper dan een ‘normale’ bruiloft van een aantal duizend euro.