Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Wat móet haatprediker Steven Anderson in Nederland?!

25-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
2048x1152
Als het aan LHBTQI-belangenorganisatie COC Nederland ligt, wordt de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland ontzegd.
Anderson, die van plan is volgende maand in Amsterdam te spreken, pleit onder meer voor de doodstraf voor homoseksuelen en lesbiennes. Het COC doet voor het inreisverbod een beroep op staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid, ook zijn er inmiddels Kamervragen gesteld.
Als Nederland Anderson inderdaad de toegang ontzegd, volgt het daarmee het voorbeeld van onder andere het Verenigd Koninkrijk, Canada, Jamaica en Botswana. In dat laatste land riep hij in een interview de overheid op de LHBTQI-gemeenschap uit te moorden en een voorstander te zijn van slavernij. Anders was ook lovend over de terreuraanslag op homonachtclub Pulse in het Amerikaanse Orlando, drie jaar geleden, omdat volgens hem de wereld daarmee verlost was van vijftig ‘pedoseksuelen’. Ook is Anderson fel anti-abortus, bedreigde oud-president Barack Obama daarom met de dood, en is een notoire Holocaust-ontkenner.
De fractieleiders van de Amsterdamse coalitiepartijen GroenLinks, D66, PvdA en SP hebben al laten weten dat de haatprediker wat hun betreft de stad niet in komt . PvdA-fractievoorzitter Sofyan: ‘In Amsterdam mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt. Ik zal me blijven uitspreken tegen iedereen die tegen deze waarden in gaat.’

Meer over:

homohaat, joop, lgbt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.