* BNNVARA - Wereldrecord eitjes bakken verbroken

Wereldrecord eitjes bakken verbroken

leestijd 2 minuten
Wereldrecord eitjes bakken verbroken

In Mauritius kwam een team van 20 koks samen om ’s werelds grootste roerei te maken. Dat is ze gelukt. Met bijna 2.500 kilogram aan roerei hebben de koks het wereldrecord officieel verbroken. Het vorige record stond op 900 kilogram. 

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van Inicia Ltée, het bedrijf dat de grootste productie en distributie doet van eieren op Mauritius, werd een ludieke actie bedacht. Na maanden van voorbereiding werd op 27 oktober het record van het grootste roerei ooit verbroken, meldt Guinnes World Records deze week. 

Recept voor het grootste roerei

Voor het record werd speciaal een enorme pan gemaakt waarin 35.000 eieren, 430 kilogram boter, 246 liter melk, 10 kilogram zout en 2 kilogram peper paste. Dit was uiteindelijk het recept voor ’s werelds grootste roerei. 

Geen makkelijk klusje

Volgens de voorzitter van de Mauritian Chefs Association, Mooroogun Coopen, was het niet simpel om dit record te verbreken “Roerei van dit formaat is niet makkelijk om te maken. We hadden materialen nodig van goede kwaliteit. Voor het koken zelf was veel techniek nodig.” Niet zo gek dat er twintig verschillende koks nodig waren om dit record te behalen.

De actie werd georganiseerd door het bedrijf om aandacht te besteden aan families die last hebben van voedseltekort. Er werden uiteindelijk 8.000 porties vergeven aan verschillende mensen die dit nodig hadden. 

Tot zover het Daglicht van vandaag. 

Ben je zelf ook dol op eitjes bakken? Doe er niet teveel zout op, Kassa legt hier uit waarom.