* BNNVARA - Zeehonden-invasie in een klein Canadees dorpje

Zeehonden-invasie in een klein Canadees dorpje

leestijd 2 minuten
Zeehonden-invasie in een klein Canadees dorpje

Ken je die horrorfilm, Shaun Of The Dead? Een klein Brits dorpje wordt overgenomen door hordes zombies en een paar mensen moeten zich redden uit deze hel. Een klein dorpje in Canada wordt ook overgenomen, maar dan door schattige zeehondjes.

De zeehondjes in Roddickton-Bide Arm blokkeren het verkeer en ingangen van huizen en kantoren. “Er zijn zeehonden op straat, op mensen hun oprit, in achtertuinen, parkeerplaatsen, ingangen en bedrijven.” Zegt de burgemeester Sheila Fitzgerald tegen CBC News. “Het voelt alsof we overspoeld worden.”

De beesten zijn gestrand nadat water dichtbij zee bevroor, hierdoor is de toegang naar de oceaan geblokkeerd voor de zeehonden. Volgens experts zijn de dieren hierdoor gedesoriënteerd geraakt en de verkeerde kant op gekropen.

De zeehonden-wet

Twee van de zeehonden zijn overleden nadat ze door een auto werden aangereden. Ook is er onrust ontstaan over het mogelijke risico dat de zeehonden uithongeren. Het is tegen de Canadese wet om je te bemoeien met zeedieren zoals zeehonden.

Op social media worden afbeeldingen getwitterd van zeehonden op wegen en stukken sneeuw. Mensen hopen dat het ‘Department of Fisheries and Oceans’ nu te hulp schiet om de zeehonden te redden voor het te laat is.

Anders kunnen ze de zeehonden altijd nog doodknuppelen, dat is niet ongebruikelijk in Canada. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen.

Deze jager moet verplicht Bambi kijken in de cel.