* BNNVARA - Zit jij straks bij de BNNVARA Academy?

Zit jij straks bij de BNNVARA Academy?

leestijd 3 minuten
Zit jij straks bij de BNNVARA Academy?

Ben je designer, vlogger, (camera) journalist, conceptontwikkelaar, creatieve redacteur, CMD’er, regisseur of presentator? En ga jij het maken bij BNNVARA in 2019? Misschien is het antwoord op die vraag wel 'ja'!

Alleen de allerbesten krijgen een felbegeerde plek op de BNNVARA Academy! In dit leer-/werktraject van BNNVARA leren de talenten álle aspecten van het maken van content voor radio, televisie en internet. Wat zit er in voor jou? Je krijgt bij BNNVARA de kans zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij je begeleid wordt door ervaren professionals uit de eigenorganisatie. Je doet praktijkervaring op en leert de kneepjes van het vak in allerlei workshops. Kortom: BNNVARA Academy is de snelste route naar het maken!

Waar kan ik me aanmelden?
Ook dit jaar trekken we met onze knalrode auditiebus het land door op zoek naar de meest talentvolle makers voor zowel vóór als achter de schermen. Waar en wanneer kun je ons voorbij zien komen? Je ziet het op de afbeelding hieronder.

Lukt het je niet tijdens de tour langs te komen? Geen zorgen! Of je nou regisseur of presentator wilt worden, de eerste stap is eenvoudig gezet. Laat je gegevens achter op de BNNVARA Academy-site. Je ontvangt dan vanzelf meer informatie over de selectieprocedure voor de BNNVARA Talent Day 2019, die dit jaar op 22 juni valt. Op de Talent Day kan een grote selectie zich van zijn of haar beste kant komen laten zien bij de professionals uit het vak.

Wie gingen jou voor?
Presentator en rapper Angelo Diop van 101Barz, beter bekend als Rotjoch, behoort tot de eerste generatie Academy'ers. Jarenlang geeft hij beginnende artiesten een podium bij 101Barz. Vorig jaar werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor het coachen en begeleiden van jong hiphoptalent. Een kroon op zijn werk, dus! Rotjoch: 'Zoiets als Academy kan vooral in het begin heel leerzaam zijn en uiteindelijk kan het misschien zelfs een life changer zijn.'

Emma Wortelboer doorliep enkele jaren geleden de BNNVARA Academy. Nu is ze presentator bij BNNVARA en maakt ze onder andere Emma's Peepshow. Haar boodschap aan jou: 'Twijfel alsjeblieft niet aan jezelf. Het is mij somehow ook gelukt, dus meld je aan!'

Naast Rotjoch en Emma gingen onder anderen Geraldine Kemper, Jurre Geluk, Tim Hofman, Angelique Houtveen, Filemon Wesselink, Sahil Amar Aïssa en Frank van der Lende onze potentieel nieuwe talenten voor.

Maar we halen niet alleen talent voor de camera in huis! Ook achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben tientallen makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Het bracht BNNVARA daarnaast programma’s als #BOOS, Drugslab en Club Hub. Nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal zou kunnen doen bij BNNVARA Academy? Lees hier de verhalen van voorgangers.

Kijk voor meer informatie, de selectieprocedure en het tourschema: academy.bnnvara.nl of like de Facebookpagina.