* BNNVARA - Ronald Mauer, Bernard Fransen en Frits Barend (04-12-2012)

Ronald Mauer, Bernard Fransen en Frits Barend (04-12-2012)

De drie jongens die zijn opgepakt voor mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen worden onder meer verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. 

De drie spelers van de Amsterdamse voetbalclub SV Nieuw Sloten zitten sinds gisteren vast en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Lelystad. Geschopt en geslagen
De 41-jarige Nieuwenhuizen overleed maandag in het ziekenhuis nadat hij zondag door meerdere jongens in elkaar was geschopt en geslagen. Volgens voorzitter Marcel Oost van SC Buitenboys waren vier of vijf voetballers van SV Nieuw Sloten bij de mishandeling betrokken. Vermoedelijk is Nieuwenhuizen overleden als gevolg van hersenschade. Vanavond zijn de voorzitter van het KNVB-amateurvoetbal Bernard Fransen, wethouder Sport van het stadsdeel Amsterdam Nieuw West Ronald Mauer en journalist Frits Barend bij Pauw & Witteman te gast. Zij reageren op de kritiek die is ontstaan na de dood van de grensrechter van SC Buitenboys.

Gisteren zaten de voorzitter van de jeugdvoetbalclub SC Buitenboys Marcel Oost en een amateurgrensrechter van SC Buitenboys Richard Langeveld aan tafel bij Pauw & Witteman. Bekijk hier deze uitzending terug.