Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Henk Krol (30-01-2013)

30-01-2013

Voor Prinsjesdag laat minister Asscher uitzoeken wat de koopkrachteffecten zijn van de bezuinigingsmaatregelen. Maar ouderen hoeven volgens hem dit jaar niet op compensatie te rekenen. Dat liet de minister van Sociale Zaken zaken vandaag weten in het koopkrachtdebat in de Tweede Kamer.

Brief aan de Kamer
In een brief aan de Kamer schreef Asscher dat de 'koopkrachtontwikkeling van ouderen, ondanks problemen bij pensioenfondsen, niet fors afwijkt van andere huishoudens'. En er is volgens hem ook geen geld om grote categorien te ontzien.

In het debat viel de oppositie de minister hier op aan. Volgens SP en 50PLUS moeten ouderen met een aanvullend pensioen met deze bezuinigingsmaatregelen meer aan koopkracht inboeten dan andere groepen.

Koopkrachtverlies
Volgens 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol zitten sommige groepen ouderen deze maand met een koopkrachtverlies van 5 procent. Daar komen de kortingen op de pensioenen nog bij. Henk Krol gaat hier vanavond in de uitzending verder op in.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.