* BNNVARA - Bastiaan probeert Mescaline van de San Pedro cactus

Bastiaan probeert Mescaline van de San Pedro cactus

leestijd 2 minuten

De enige oppepper die je op vrijdag nodig hebt: een nieuwe Drugslab! Elke week test ons trippende trio een drug zodat jij het niet hoeft te doen. En dat allemaal in de naam van de wetenschap. Dit keer drinkt Bastiaan Mescaline van de San Pedro cactus.

Vervolgens maakt hij in gezelschap van Nellie en een ceremonieleider een innerlijke reis.

GEBRUIK 

San Pedro is op verschillende manieren te gebruiken. De traditionele bereidingswijze is het langdurig koken van de stukken cactus waar enkele kruiden aan toegevoegd worden. Bij een gedroogde cactus is het belangrijk om langzaam te kauwen en worden de stukken vermalen tot een fijn mengsel om maagproblemen te voorkomen. Ook kan er thee van worden gemaakt, kook de stukken cactus 2-3 uur op een laag vuurtje en voeg er vruchtensap of honing bij. Dit kan heel erg smerig zijn, houd er dus rekening mee dat de drinker het gewoon niet weg krijgt. Zorg dat je 6 uur voor gebruik niet eet.

 

DOSERING

Bij cactussen met een gemiddelde lengte van 15 -20 cm en een gemiddelde doorsnee van 3,5 cm is één tot anderhalve cactus genoeg voor een lichte tot gemiddelde trip, twee tot twee-en-een- halve cactus voor een sterke trip. De werkzame stof (mescaline) in de San Pedro cactus kan enorm verschillen per cactus hierdoor is de dosering moeilijk te bepalen. Neem daarom eerst de helft en wacht een uurtje tot de effecten bekend zijn. Bijnemen heeft zin bij de San Pedro cactus, je moet langer wachten op het effect en de trip kan sterker worden.

 

RISICO’S

Misselijkheid.

Kleurige hallucinaties.

Angstig. 

Verward. 

Achterdochtig.

Geen onderscheid maken tussen werkelijkheid en trip.

Psychose.