* BNNVARA - De 5 beste columns van Pieter Derks | De Nieuws BV

De 5 beste columns van Pieter Derks | De Nieuws BV

leestijd 3 minuten
De 5 beste columns van Pieter Derks | De Nieuws BV

Pieter Derks is elke woensdagmiddag te horen bij De Nieuws BV op NPO Radio 1. Met pijn en moeite hebben we de vijf beste columns van 2017 geselecteerd om nog één keertje terug te luisteren zo aan het eind van dit jaar. Weet je nog? Die VVD’ers met hun bijbaantjes? En het gebrek aan respect voor loodgieters? Pieter Derks in vogelvlucht.

Nummer 5: Alles recenseren op Google

Pieter ontdekte dat zelfs pinautomaten in kleine dorpjes recensies op Google Maps hebben. Hij dook in de wondere wereld van recensies voor verkeersknooppunten en rotondes.

Nummer 4: Giro 555

Eind maart was er onder andere op NPO Radio 1 een actie om geld op te halen voor acute hongersnood in delen van de wereld. Het lijkt dat het publiek een beetje moe wordt van al die goede doelen acties, maar Pieter Derks klimt op de barricades en komt met één hele goede reden om toch te doneren.

Nummer 3: Bijstand voor de VVD

Er was dit jaar nogal wat te doen over bijbaantjes van prominente VVD’ers. En ondertussen zijn ze superkritisch op mensen die in de bijstand zitten. Pieter telt 1 en 1 bij elkaar op en heeft de oplossing: bestuursfuncties voor bijstandmoeders.

Nummer 2: Hou op met adverteren

Pieter wordt enorm moe van al die merken en meningen die je de hele dag achtervolgen. Hij hoopt op een revolte en dat iedereen gewoon op houdt met advertenties door de strot van de consument te duwen.

Nummer 1: Te weinig vakmensen

De absolute nummer één met meer dan 10 miljoen mensen die zich, net als Pieter, druk maakten over het gebrek aan waardering voor beroepen als loodgieter en kassamedewerker. Iedereen wil psycholoog of manager worden, maar wie komt dan je CV ketel repareren?