* BNNVARA - 'De vader, de zoon & Kees van der Staaij' | Nachtdieren

'De vader, de zoon & Kees van der Staaij' | Nachtdieren

leestijd 4 minuten
'De vader, de zoon & Kees van der Staaij' | Nachtdieren

In Nachtdieren rijdt Ryanne van Dorst in haar jaloersmakende bolide door de nachten van ons land. Na hometown Rotterdam, 'Hand in hand!' Amsterdam, het Oosten en omgeving IJsselmeer is het nu tijd voor de Brabantse nacht!

Het is geen volle maan, er is geen meteorietenregen, maar er hangt wél iets in de lucht. Ryanne weet het zeker! En dan opeens ziet ze een lichtje branden. 'Daar is nog iemand wakker!'

Ryanne: Hallo! Ik ben Ryanne, ik maak een programma over de nacht. En ik zag dat hier nog licht brand. Mag ik binnenkomen? 
Antoine: Hoi. Lache zeg. Kom maar verder!

Wat bent u aan het doen hier? 
Nou ja, ik werk meestal 's nachts. Ik maak schilderijen, dragkleding en ik doe drag zelf ook.

Wat heerlijk! Heb je dan ook een dragnaam?
Cybersissy! Momentje hoor. Ik moet even van de emotie bekomen... 

Ryanne gaat er even bij zitten en ziet dan in de glazen tafel een gouden kruis van dito gouden piemels. 

Hé, maar dát is gaaf! Jezus wat een gaaf ding! Die vind ik echt leuk. Kan je met z'n drieën tegelijk; de vader, de zoon en Kees van der Staaij, van de SGP. Met je kut manifest, stik er lekker in. Fuck you! Zo. Dat heb ik even gezegd.

Maar heel gaaf ding! En dat maak je ook onder de naam Cybersissy?
Ja, en onder mijn eigen naam, Antoine. 

Ik ben wel benieuwd hoe die Cybersissy er eigenlijk uitziet?
Ik heb een tentoonstelling op het toilet! 

Samen lopen ze naar het minimuseum vol foto's van de rondborstige bighair - en op sommige foto's zelfs vuurschietende - Cybersissy.

Dit is haar dus de grande dame van de Tilburgse gay scene. Haha! Hoe ben je zo op het idee gekomen van Cybersissy?
Nou, ik was gewoon pissed dat wij als kunstenaar onze talenten moesten prostitueren. Dus ik dacht 'ik maak gewoon een hoer. Een virtuele hoer.' Je moet voorstellen, ik doe twee soorten performances. De ene performance is er eentje gewoon voor vrienden, die nodigen me dan uit voor een of ander feest, van de week. Ik ga weer naar Hotel Shanghai, in Essen. Een vriend van mij heeft daar een disco en die is jarig. Dat is een hele freaky tent, met een hele freaky eigenaar. En daar voel ik mij helemaal op mijn gemak. En soms ben ik weer een écht hoertje. En dan ben ik verkleed als hoertje. En dan lig ik boven in bed met een lover. 

Met je partner?
Moet het er één zijn..? Ik heb zo'n heel klein groepje. Ik noem het dan mijn harem. Maar mijn lovers hebben mij nog nooit zo gezien. Die kennen me alleen maar met mijn pruik. Dus hopelijk herkennen ze me nou niet, maar ehm... 'Bye lovers! Tot snel.'

Denk je dat ze je niet leuk vinden zo dan?
Ik denk wel dat ze afhaken. Het is toch een illusie waar je mee bezig bent. 

Zou je dan niet willen dat mensen je ook zó willen begeren?
(Lacht.) Je wordt wel heel hebberig nou. Hahahaha. 'Lieve God, laat iemand alsjeblieft van me houden zoals ik ben...' Ja natuurlijk zou je dat willen, alleen ja... Ik ben 'm nog niet tegen gekomen. 

Wat is nou het grote verschil tussen jou en Cybersissy?
Ik ben best wel verlegen. En ja, met Cybersissy ben je larger than life. Dan durf je die dingen ook te zeggen en zo. 

En ook: jagen, paaldanseres, Syrische kunstenaar en Mister Respect.
Naast Antoine ontmoet Ryanne ook een jager die jarenlang vegetariër is geweest. Verder ontmoet ze de Syrische kunstenaar Abdul, paaldanseres Lonni en de Eindhovense Mister Respect.