* BNNVARA - De Roze Filmdagen

De Roze Filmdagen

leestijd 1 minuut

De Roze Filmdagen, het grootste LHBTQ-filmfestival van Nederland, zijn van start gegaan. Tijdens dit evenement worden van 14 tot en met 24 maart LHBTQ-gerelateerde films en documentaires vertoond. 

BNNVARA is mediapartner van de Roze Filmdagen en samen met de organisatie zetten wij ons in voor vrijheid en sociale acceptatie van iedereen. Met programma’s als FC Gay, Geslacht en Spuiten en Slikken proberen wij de omarming van de gehele LHBTQ-gemeenschap te bevorderen. Met dit partnership doen we daar nog een schepje bovenop. 

MARIO

De voetbalwereld staat niet bekend als een plek waar je altijd jezelf kan zijn. Al jaren wordt geprobeerd het betaald voetbal homovriendelijker te maken, maar nog steeds durven spelers niet voor hun geaardheid uit te komen - uit angst voor represailles. Vrijdag 15 maart organiseren we daarom samen met Roze Filmdagen een speciale vertoning, de Nederlandse première, van de Zwitserse voetbalfilm MARIO. De film gaat over twee jonge voetballers die verliefd worden en vervolgens gedwongen een keuze te maken tussen hun professionele carrière of de liefde. Bekijk hieronder de trailer. Meer informatie over Roze Filmdagen vind je hier